Angol játszóház avagy évközi rendezvények/táborok

angol játszóház gyerekeknek

Évközi rendezvényeink legjobb jellemzése az angol  játszóház lehetne, hiszen foglalkozásaink az angolszász ünnepek köré épülnek, angol nyelven zajlanak, és minden esetben játékosak. Mégis sokat lehet tanulni egy-egy ilyen fél-, vagy egynapos rendezvényen. Sőt, a hagyományos Halloween Party mostanra az egész őszi szünetet lefedő Fall Fest rendezvénnyé nőtte ki magát. Ezek a programok rendszerint egy-egy jeles ünnep köré szerveződnek, mely az angol ajkú országok valamelyikében nagy jelentőséggel bír. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek a nyelv elsajátítása, tanulása mellett az idegen kultúrával is megismerkedjenek. Erre remek alkalom egy-egy ünnep kapcsán megismertetni a gyerekeket az ünnepi szókinccsel, az ünnep történetével, a szokásokkal, hiedelmekkel. Minden esetben törekszünk arra, hogy a hamisítatlan angol játékokat is megismertessük a gyerekekkel, amelyek az adott ünnephez kapcsolódnak. Igyekszünk mindezt szórakoztató, élményteli, játékos formában, hogy ne érezzék magukat feszélyezve amiatt a résztvevő gyerekek, hogy angolul beszélünk, hanem minél inkább próbáljanak bekapcsolódni, aktívvá válni a különböző interaktív feladatok révén.

Esetenként egy-egy mesét dolgozunk fel a gyerekekkel, de van, amikor magát az ünnep történetét tanulmányozzuk át alaposan, és a játékos feladatok, kézműves alkotások is ezekhez kapcsolódnak. Ezekbe a gyerekek nagyon szívesen bekapcsolódnak, és szinte észre sem veszik, hogy közben igen jelentős szókincset sajátítanak el angolul. Olyan szókincset, amit az iskolapadban sosem tanulnának.

Fall Fest – Őszi tábor

Angol játszóház programjaink közül több szempontból is kiemelt jelentőségű az őszi angol táborunk. Egyrészről ez lefedi a teljes őszi szünetet, megkönnyítve ezzel a munkába járó szülők helyzetét, másrészt két neves angolszász eseményt is lefed: a hálaadást (Thanksgiving) és a Halloween-t. Nem mellesleg nyelviskolánk is a tengerentúlon rendkívül népszerű Halloween esti gyermekprogram, a trick-or-treating után kapta nevét. Őszi táborunk emiatt átmenetet képez az egynapos angol játszóház és az egyhetes nyári táboraink között. Az őszi szünet minden napján, a nyári táborokhoz hasonlóan reggel 7-től délután 17 óráig, játékos angol feladatok sokaságával dolgozzuk fel az angol hagyományokat. Jelentős különbség, hogy a napi programok önmagukban is teljes egészet alkotnak és nem épülnek úgy egymásra, mint a nyári programjaink. Emiatt őszi táborunk akár egy-egy nap erejéig is látogatható és élvezhető.

Az idei évben az alábbi ünnepek kapcsán tartunk angol játszóház foglalkozásokat:

  • Fall Fest – Őszi tábor (Halloween & Thanksgiving) – 2022. november 3-4. Őszi tábor részletei >>
  • Szent Patrik Nap (St. Patrick’s Day) – időpont hamarosan
  • Húsvét (Easter) – időpont hamarosan

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, angol játszóház programunkba a jelentkezési lap kitöltésével máris tudsz jelentkezni.

Angol nyelvű játszóházaink Budapest X. kerületében, Kőbányán, az Újhegyi lakótelep központjában található nyelviskolánkban kerülnek megrendezésre. Büszkék vagyunk rá, hogy a Budapest Főváros Kormányhivatal X. kerületi Hivatala Népegészségügyi Osztálya eddig minden ellenőrzése során megfelelőnek találta a helyszín tisztaságát, a gyermekek ellátásának körülményeit és módját, a napi programok szervezését.