Évközi rendezvények

angol nyelvű játszóház gyerekeknek

Évközi rendezvényeink legjobb jellemzése az angol nyelvű játszóház lehetne, hiszen angol nyelven zajlanak, és játékosak. Mégis sokat lehet tanulni egy-egy ilyen fél-, vagy egynapos rendezvényen. Rendszerint egy-egy jeles ünnep köré szerveződnek, mely esetenként az angol-szász kultúrában is, és hazánkban is ünnep, esetenként hazánkban nem ismert, de az angol ajkú országok valamelyikében nagy jelentőséggel bíró ünnep. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek a nyelv elsajátítása, tanulása mellett az idegen kultúrával is megismerkedjenek. Erre remek alkalom egy-egy ünnep kapcsán megismertetni a gyerekeket az ünnepi szókinccsel, az ünnep történetével, a szokásokkal, hiedelmekkel. Minden esetben törekszünk arra, hogy a hamisítatlan angol játékokat is megismertessük a gyerekekkel, amelyek az adott ünnephez kapcsolódnak. Igyekszünk mindezt szórakoztató, élményteli, játékos formában, hogy ne érezzék magukat feszélyezve amiatt a résztvevő gyerekek, hogy angolul beszélünk, hanem minél inkább próbáljanak bekapcsolódni, aktívvá válni a különböző interaktív feladatok révén.

Esetenként egy-egy mesét dolgozunk fel a gyerekekkel, de van, amikor magát az ünnep történetét tanulmányozzuk át alaposan, és a játékos feladatok, kézműves alkotások is ezekhez kapcsolódnak. Ezekbe a gyerekek nagyon szívesen bekapcsolódnak, és szinte észre sem veszik, hogy közben igen jelentős szókincset sajátítanak el angolul.

Az alábbi ünnepek kapcsán szervezünk angol nyelvű játszóházat:

  • Halloween – 2020. október 26-27-28.
  • Hálaadás (Thanksgiving) – 2020. október 26-27-28.
  • Szent Patrik Nap (St. Patrick’s Day) – a vírushelyzet miatt idén elmarad! 🙁
  • Húsvét (Easter) – a vírushelyzet miatt idén elmarad! 🙁

Angol nyelvű játszóházaink Budapest X. kerületében, Kőbányán, az Újhegyi lakótelep központjában található nyelviskolánkban kerülnek megrendezésre. Büszkék vagyunk rá, hogy a Budapest Főváros Kormányhivatal X. kerületi Hivatala Népegészségügyi Osztálya eddig minden ellenőrzése során megfelelőnek találta a helyszín tisztaságát, a gyermekek ellátásának körülményeit és módját, a napi programok szervezését.